נשים וגברים – הכל מתחיל במוח
אחד הרגעים המכוננים בעבודתה המחקרית של הפרופסור חרמונה שורק התרחש בעקבות שני מאמרי עמדה שפורסמו לפני כשנתיים בכתב העת Science. החוקרים האמריקנים הציעו גישה מחקרית חדשה המגדירה על ספקטרום אחד את כל מחלות הנפש החולקות תסמינים דומים, כגון סכיזופרניה והפרעה דו-קוטבית (מאניה דפרסיה). שורק העמיקה במאמרים ומצאה ש”שכחו” להתייחס במחקרים להבדל בין גברים ונשים.
הפרופסור חרמונה שורק מהמכון למדעי החיים והמרכז לחקר המוח של האוניברסיטה העברית היא חוקרת מוח בתחום של Molecule Neuroscience, אם לשלושה בנים וסבתא לתשעה נכדים, שהם, כך היא מעידה, החלק החשוב בהיסטוריית הישגיה המרשימה. בלימודיה האקדמיים התמקדה בביולוגיה מולקולרית ועבדה על רנ”א. עם השלמת הפוסט דוקטורט ברוקפלר בניו-יורק, חזרה ארצה ב-1979 למכון ויצמן כמדענית בכירה והמשיכה תת-התמחות ב-Molecular Neuroscience. ב-1986 עברה לפקולטה למדעי הטבע באוניברסיטה העברית כחברת סגל. שליש מהסטודנטים שלמדו אצלה במעבדה, הם חוקרים שלמדו גם רפואה, שורק מסבירה: ‘ברגע שאתה עוסק במקביל בשני התחומים התרומה היא עצומה’.
להמשך קריאה באתר news1
חוקרת המוח, הציירת והעיוורים שהתחילו לראות
היוזמה לחיבור בין חוקרת המוח ד”ר איילת מקיטון לאמנית אילת כרמי הייתה של האוניברסיטה העברית. כרמי מציירת את תוצאות מחקריה