Press & Media

חוקרת המוח, הציירת והעיוורים שהתחילו לראות

היוזמה לחיבור בין חוקרת המוח ד”ר איילת מקיטון לאמנית אילת כרמי הייתה של האוניברסיטה העברית. כרמי מציירת את תוצאות מחקריה של מקיטון, ויחד הן מציגות לעולם איך נראה מבט משובש שמצליח לגעת בלב.

“זוכרת”, אמרתי לאילת כרמי וצחקתי. גם היא צחקה את הצחוק שלה שאני מכירה כל כך הרבה שנים, שאין סיכוי שלא אזהה אותו גם בתוך חדר שבו מיליון איש צוחקים. לא הספקתי להגיד לה שעכשיו אני לא צריכה כבר טקסטים, שעם השנים למדתי לקרוא את השפה האמנותית שלה, אבל לא היה זמן. היא הייתה חייבת להיכנס אל עשרות האנשים שהגיעו לתערוכת היחיד החדשה שלה – “טופוגרפיה של ראייה” – שחונכת את הגלריה לאמנות במרכז לחקר מדעי המוח באוניברסיטה העברית בירושלים. נכנסתי אחריה ותפסתי מקום במעגל הכיסאות שהלך וגדל, מקווה שאימא שלה, שהתיישבתי לידה, לא תשאל אותי פתאום למה אני בוכה.

המשך קריאה ב MYNET ירושלים
Art