Art & Brain

Art and Brain Week 2017

“שבוע אמנות ומוח” – שיתוף פעולה ייחודי ויוצא דופן בין מרכז אדמונד ולילי ספרא למדעי המוח באוניברסיטה העברית לבין סינמטק ירושלים, בית מזי”א, מלון צובה, קהילת המוח הירושלמית והמפעל בירושלים, המתקיים במסגרת “שבוע המודעות למוח” העולמי.

מטרתו של “שבוע המודעות למוח”, המצוין מדי שנה בחודש מרץ, היא  לעורר את המודעות הציבורית לחשיבות חקר המוח ולהציג את ההתקדמות המחקרית בתחום. פרויקט “שבוע אמנות ומוח” מקדם מטרה זו תוך חיזוק הקשר בין הקהילה לאקדמיה.

זו השנה השביעית שבה יתקיים אירוע עתיר קהל זה בין התאריכים 12-19 במרץ 2017. במהלך “שבוע אמנות ומוח” יתקיים מדי ערב אירוע מדעי  לקהל הרחב בסינמטק ירושלים. אירועים אלו יכללו הרצאות מפי מיטב מדעני המוח בתחומים הנמצאים בחוד החנית של המחקר, ויוקרנו סרטים המצויים בדיאלוג מפרה עם נושאי ההרצאות.

ביום חמישי, 17.3.16, יוצג מופע “פרוביזורי” – מופע בידור מאולתר עם דביר בנדק, תומר שרון, הילה די קסטרו וערן איווניר. ביום שישי, 17.3.17, תוצג הרצאה של פרופ’ עדי מזרחי בנושא חוש הריח וחוש הטעם אשר תלווה בבראנץ’ חלבי עשיר בלובי של מלון צובה. בשבת יתקיימו ב”מפעל” שלוש הרצאות קצרות על המוח, שינתנו על-ידי תלמידים מתקדמים מקהילת המוח הירושלמית. אירוע מיוחד יתקיים בבית מזי”א ביום ראשון, 19.3.17, במסגרתו תינתן הרצאה בנושא פרויקט הגנום האנושי ותוצג הצגה של קבוצת התיאטרון הירושלמי.

בנוסף, החל מה-12 במרץ תוצג בסינמטק תערוכה ייחודית, “מדעי המוח | זה לא משחק ילדים”, שנוצרה בהדרכתו ובהשראתו של האמן חנוך פיבן, אשר תציג עד ה-31 במרץ.

בכל ערב, לפני ההרצאה והסרט יציגו באכסדרת הסינמטק מעבדות שונות ממרכז אדמונד ולילי ספרא למדעי המוח תערוכה מתחלפת שבה יוצגו המחקרים העדכניים ביותר בתחום חקר המוח. תערוכה זו תלווה בהסברים מפי מדענים צעירים אשר לומדים וחוקרים במרכז.

למידע נוסף ורכישת כרטיסים:
סינמטק ירושלים 9377*
בית מזי”א: 02-6244584/5/6