תקנון האוניברסיטה העברית בנושא פוסט-דוקטורט

קטעים מתקנון האוניברסיטה המסדיר פוסט-דוקטורט:

1. מחקר פוסט-דוקטורט יתבצע בהנחיית חבר סגל.
    2. כל הפוסט-דוקטורנטים יירשמו בחוג למינהל סטודנטים.
    3. מלגת פוסט-דוקטורט חייבת להתחיל בתוך 5 שנים ממועד קבלת תואר דוקטור. ניתן להעניק מלגת פוסט-דוקטורט לתקופה שלא תעלה על ארבע שנים. מענקים המוענקים על ידי ועדת המלגות האוניברסיטאית הינם למשך שנה, עם אפשרות להארכה לשנה נוספת בלבד.
    4. מענקים נועדו לאפשר לפוסט-דוקטורנטים להתמסר אך ורק למחקר שלהם.
    5. אין להתנות את הענקת המענק בביצוע כל עבודה שהיא מלבד המחקר הפוסט-דוקטורט בו עוסק הפוסט-דוקטורט.
    6. ככלל, האוניברסיטה לא תסיים מלגת פוסט-דוקטורט לפני תקופת המלגה שנקבעה מראש. עם זאת, במקרים חריגים, ניתן להפסיק מלגה במועד מוקדם יותר, בכפוף לאישור הדיקן ומטעמים שניתנו בכתב. במקרה זה, תינתן לעמית הודעה מוקדמת של חודשיים על סיום.
    7. שאלות הנוגעות לאפשרות לקבל אישור לעסוק בעבודה אחרת יש להפנות לאחראי על פוסט דוקטורט בחוג או בפקולטה. העסקה במסגרת האוניברסיטה העברית תהיה בשכר ולא בהתנדבות.
    8. כל הזכויות האינטלקטואליות הנוגעות לכל המצאה שפותח על ידי פוסט-דוקטורט כתוצאה ו/או במסגרת עבודת המחקר שלו באוניברסיטה העברית ו/או הנובעות משימוש במעבדות או ברכוש אוניברסיטאיות יהיו כולן שייכות לאוניברסיטה. הפוסט-דוקטורנט יהיה זכאי לתמלוגים הנובעים מרישום פטנט של כל המצאה כאמור, כפי שנקבע בתקנון האוניברסיטה.