קורסים ותקנון לימודים במסלול ישיר

ELSC ישיר Ph.D. התוכנית מספקת לסטודנטים רקע מקיף ובינתחומי בתת-הדיסציפלינות השונות של מדעי המוח, בדגש על מדעי המוח החישוביים.

במהלך שניים-שלושה הסמסטרים הראשונים, הסטודנטים מתמקדים בעבודת הקורס שלהם, אך מהסמסטר השלישי ואילך, הסטודנטים מבלים את רוב זמנם במחקר במעבדה אחת (או שניים במקרה של הנחייה משותפת) של האוניברסיטה העברית.

על מנת להירשם כדוקטורנט (שלב א'), כל סטודנט נדרש לגשת לבחינת ההסמכה . מלגות מהשנה השלישית מותנות במעבר הסטודנטים לשלב א'.

קורסים:
הקורסים שהסטודנטים נדרשים ללמוד מחולקים לקורסים משלימים , חובה וקורסי בחירה.

קורסים משלימים :

מדובר בקורסים לתואר ראשון בביולוגיה (76944), קוגניציה (76989) ומתמטיקה (76966 ו-76967) המיועדים לסטודנטים חסרי הרקע הרלוונטי. הקורסים המשלימים במתמטיקה הם קורסים מקוונים, בתוספת עוזרת הוראה. סטודנטים יכולים לקחת אותם (אחד מהם או שניהם) במהלך חופשת הקיץ שלפני השנה הראשונה (מומלץ) או במהלך הסמסטר הראשון. רוב הסטודנטים יידרשו ללמוד קורס משלים אחד לפחות, וקורסי החובה הספציפיים נקבעים על ידי ועדת ההוראה, בהתאם לרקע הספציפי של הסטודנט.

יש לסיים קורסים משלימים עד סוף סמסטר א' ובציון עובר של 80 בכל קורס.

קורסי חובה :
קורסים אלו מהווים את עמוד השדרה של עבודת הקורס. הם מחולקים לארבעה דיסציפלינות + קורסים כלליים. על התלמידים לקחת קורסים מ בכל הדיסציפלינות, אבל ישנה גמישות מסוימת בכל דיסציפלינה לגבי איזה מהקורסים צריך לקחת:

פיזיולוגיה: בחר שניים מתוך השלושה הבאים:

76900 – ממולקולות למעגלים (3 cp)

76901 – מדעי המוח של מערכות (3 cp)

76903 – מדעי המוח של התנהגות (2 cp)

שיטות : בחר שתיים מתוך השלושה הבאים:

76905 – טכניקות מחקר בנוירוביולוגיה (4 cp)

76993 – שיטות מדעי המוח האנושיות (4 cp)

76995 – ניתוח נתונים במדעי המוח והקוגניציה (4 cp)

חישובי : בחר שלושה מתוך הארבעה הבאים:

76931 – מערכות דינמיות והנוירון (2 cp)

76908 – דינמיקה של חישוב במוח (4 cp)

76909 – למידה עצבית (4 CP)

76915 – מידע וקידוד במוח (4 cp)

קוגניציה :

76913 – תהליכים קוגניטיביים מתקדמים (3 cp)

קורסים כלליים:

76913 – קורס הדרכה: נושאים סלקטיביים בחישוב עצבי (2 cp)

76980 – M.Sc. סמינר במדעי המוח (2 cp). תואר M.Sc. הסמינר הינו קורס חובה אשר יתקיים בשבוע השני של סמסטר ה'.

76920 – קולוקוויום במדעי המוח (0 cp, חובה בשנתיים הראשונות)

קורסי חובה חייבים להסתיים עד סוף השנה השנייה.

קורסי בחירה:
הסטודנטים יכולים לבחור מתוך מספר רב של קורסים המפורטים בשנתון.
The total number of credit points required is 50, of which up to 4 points from the supplemental courses and only one course may be taken with a pass/fail grade.

סטודנטים שהמחקר שלהם יכלול ניסויים בבעלי חיים נדרשים ללמוד את קורס הבחירה טיפול אתי בחיות מעבדה (94810; 1 קפ בחירה).

סטודנטים שמתחילים את התכנית עם תואר שני אינם צריכים להשיג סך של 50 נקודות זכות. הם נדרשים לקחת רק את קורסי החובה ואת קורסי החובה המשלימים.

סטודנטים במסלול ELSC M inor, אשר יתקבלו לתכנית הדוקטורט, יקבלו קרדיט אקדמי עבור קורסי החובה שכבר למד, ויצטרכו להשיג 42 נקודות זכות בלבד.

יועץ
סטודנטים אינם מוגבלים למעבדות ELSC. במקום זאת, הם יכולים להצטרף לכל מעבדה של האוניברסיטה העברית שחוקרת מוח, קוגניציה או חישוב. אם אינך בטוח, שוחח על כך עם ראש התוכנית. סטודנטים אינם נדרשים לעבוד במעבדה לפני ההצטרפות לתכנית, אבל זה רצוי מאוד שימצאו מעבדה לפני תחילת השנה השנייה . הסטודנטים חייבים למצוא את היועץ שלהם עד תחילת הסמסטר השני של השנה השנייה .

סטודנטים שסיימו בהצלחה את השנה הראשונה בתכנית המסלול הישיר ומצאו מעבדה ב-ELSC יכולים להמשיך את לימודיהם לתואר M.Sc. תוֹאַר.

בשנה השנייה ללימודים, הם יידרשו:

• השלימו שני קורסים בכל נושא.
  • השלם את התואר M.Sc. סֵמִינָר.
  • השלם 32 נקודות אשראי.
  • כתוב עבודת מחקר.

שימו לב כי מלגות ELSC עבור M.Sc. סטודנטים יופחתו ב-50%.

תואר M.Sc. עבודת גמר צפויה להיות שווה ערך למאמר בכתב עת מדעי. ההגנה על התזה היא הצגה בעל פה של העבודה בפני ועדה ותואר M.Sc. יוֹעֵץ.