מסלול משנה במדעי המוח החישוביים

מדעי המוח החישוביים היא דיסציפלינה מחקרית חדשה ושאפתנית עבור מדענים החוקרים את המוח. התחום משקף שכנוע עמוק בקרב מדענים ברחבי העולם הגורסים כי (i) המסתורין של המוח הוא מעבר לתחום של כל תחום מחקר אחד; (ii) כדי להבין את מסתורי המוח עלינו לפתח מסגרת תיאורטית חדשה שתאפשר לנו לקשר בין הרמות המרובות של תפקוד המוח, ממולקולות ורשתות למערכות והתנהגות; ו-(iii) כדי להבין את טבעו הרב-גוני של המוח המתפקד אנו זקוקים לשיתוף פעולה הדוק בין תחומי ניסוי – ביולוגיה, רפואה ופסיכולוגיה קוגניטיבית – בנוסף למושגים וכלים תיאורטיים שמקורם בפיזיקה, מתמטיקה ומדעי המחשב.

המסלול המשני של ELSC במדעי המוח החישוביים מיועד רק לאותם סטודנטים מצוינים לתואר ראשון הלומדים פיזיקה או מדעי המחשב באוניברסיטה העברית בירושלים, ומעוניינים ללמוד כיצד מחקר כזה מיושם במדעי המוח.

המסלול המינורי מורכב מ-32 נקודות זכות ויש להשלים אותו במשך שלוש שנים. קורסי החובה מכסים נוירוביולוגיה, קוגניציה ומדעי המוח החישוביים. סטודנטים יכולים לבחור מתוך מספר קורסים הקשורים לחקר המוח עבור שאר נקודות הזיכוי הבחירה.

סטודנט למסלול מינורי, שיתקבל לתכנית הדוקטורט, יקבל קרדיט אקדמי על קורסי החובה שכבר לקח, ויצטרך להשיג רק 42 נקודות זכות

למידע על רשימת הקורסים והסילבוס של המסלול המשני, אנא בקרו באתר רישום הקורסים של האוניברסיטה העברית (שנתון). להרשמה נא בטלפון 02-6584899 או במייל study@elsc.huji.ac.il.

נקודות זכות של קורס סמסטר בשנה
קורסים חובה:
B 1. 76997 – מבוא למדעי המוח 3
2 קורסים חובה:
א
1. 76999 – קריאה ביקורתית של מאמרים במדעי המוח 2
2. 76989 – מבוא לקוגניציה (ניתן להחליף ב-06115, 51539) 2
קורסי בחירה חובה:
A 3. 76909 – למידה עצבית
(מומלץ לסטודנטים עם רקע במדעי המחשב)
B 4. 76908 – דינמיקה של חישוב במוח
(מומלץ לסטודנטים עם רקע בפיזיקה)